Nieuwsbrief 40, Lancering website www.LOBeemland.nl

De nieuwe regionale LOB website www.LOBeemland.nl is in de lucht!

Wij, het projectteam versterken LOB in VMBO in samenwerking met arbeidsmarkt en MBO, lanceren met gepaste trots deze nieuwe regionale LOB website!
LOB Eemland nl transparant

Op de website vindt u informatie over regionale LOB-activiteiten voor VMBO-leerlingen. De website richt zich om te beginnen op leerlingen, maar daarnaast ook op leerlingbegeleiders in het VMBO en op organisaties en bedrijven die samen met ons de regionale LOB-activiteiten mogelijk maken.

 

In dit corona schooljaar kunnen veel oriëntatiemogelijkheden op locatie van de MBO-instellingen niet doorgaan. De regionale MBO-oriëntatiemiddagen en de Voorlichtingsdag Beroepsonderwijs voor 3e jaars VMBO-leerlingen, kunnen dit jaar daarom niet zo plaatsvinden als we gewend waren. De (Intergrip) website zoekjouwmbo.nl zal dit jaar dan ook niet gebruikt worden. De MBO-instellingen bieden dit jaar wel verschillende online oriëntatiemogelijkheden aan, via hun eigen website.

 

De website www.LOBeemland.nl biedt een uitgebreide MBO-oriëntatie pagina
Hierin zijn de links naar de online oriëntatiemogelijkheden van alle regionale MBO-instellingen opgenomen. De pagina is hiermee een mooi startpunt voor VMBO-leerlingen in hun zoektocht naar een vervolgopleiding. De Voorlichtingsdag Beroepsonderwijs is hiermee i.s.m. de decanenkring Eemland dit jaar omgezet naar de MBO-online-oriëntatie-maand!
De introductie van de site bij leerlingen, via de decanen en mentoren in het VMBO, wordt ondersteund door een poster en flyer met de tekst:
Wat boeit jou? Start je zoektocht naar een vervolgopleiding op www.LOBeemland.nl.

Wat boeit jou

 

Verder vindt u op de website informatie voor leerlingen over twee nieuwe regionale LOB-activiteiten die dit schooljaar starten: de LOB-bedrijfsbezoeken en de Loopbaanevenementen.

 

LOB-bedrijfsbezoeken
Het eerste LOB-bedrijfsbezoek vindt plaats op do.mi. 19 november van 14.45 tot 16.00 uur.
Werken in de wereld van theater en film staat centraal tijdens dit eerste LOB-bedrijfsbezoek.
Natuurlijk staat de werkgelegenheid in deze branche op dit moment onder druk, maar onze VMBO-leerlingen betreden de arbeidsmarkt pas over een paar jaar.
We gaan een bezoek brengen aan theater en filmhuis ‘De Lieve Vrouw’ in de binnenstad van Amersfoort. Leerlingen krijgen informatie over allerlei verschillende soorten werk in deze branche.

 

Is een mentor-leerling van u geïnteresseerd in werken in de wereld van theater en film? Laat haar of hem zich dan aanmelden voor dit bedrijfsbezoek via www.lobeemland.nl/bedrijfsbezoek. Dit kan t/m 17 november.

 

De inschrijving staat open voor leerlingen van alle VMBO-scholen uit de regio. Er is plaats voor maximaal 25 leerlingen. De VMBO-decanen in de regio ontvangen een poster/bericht waarmee dit LOB-bedrijfsbezoek onder de aandacht van leerlingen kan worden gebracht. De begeleiders van dit bedrijfsbezoek zijn de regionale projectleiders Daniël Kers en Karen Molhoek. Er is dus op deze middag geen begeleiding vanuit de eigen school nodig.

 

Wij houden bij de bedrijfsbezoeken de coronamaatregelen in acht. Zoals het er nu voor staat, kan deze middag op 19 november plaatsvinden. Mocht hierin iets veranderen, dan horen de deelnemers dat natuurlijk van ons.

 

Op donderdag 14 januari zal het volgende LOB-bedrijfsbezoek plaatsvinden, i.s.m. met T is for Tech. De sector Techniek staat dan centraal.

LOB bedrijfsbezoek bioscoop en theater

 

Loopbaanevenementen
In de tweede helft van dit schooljaar worden er twee loopbaanevenementen georganiseerd met een aantal deelnemende VMBO-scholen. De evenementen zijn gepland aan het einde van de middag.
Leerlingen van de deelnemende scholen kunnen – samen met hun ouders – deelnemen aan voorlichtingen door beroepsprofessionals uit diverse branches. Vervolgens is het mogelijk via speeddates met verschillende beroepsprofessionals verder te praten en eventueel een afspraak te maken voor een oriënterend bezoek aan het bedrijf.

 

Het eerste loopbaanevenement zal plaatsvinden op do. 18 februari voor VMBO-leerlingen van drie scholen; Het Nieuwe Eemland, ’t Atrium en ’t Hooghe Landt College.
Verdere informatie volgt! De uitvoering is o.a. afhankelijk van de geldende corona maatregelen.

 

Op do. 24 juni zal er een tweede regionaal loopbaanevenement plaatsvinden.
VMBO-scholen die belangstelling hebben om deel te nemen aan dit evenement kunnen contact opnemen met

 

Daniël Kers en Karen Molhoek 
Projectleiders  project versterken LOB in VMBO in samenwerking met arbeidsmarkt en MBO
  dit project is een onderdeel van de programmalijn Aansluiting VO-MBO binnen het regionaal programma Aanpak VSV Eemland