LNLOB 14 oktober 2010, Ouderbetrokkenheid in het LOB-proces

 

 

'Ouderbetrokkenheid in het LOB-proces' is het thema van de 3e bijeenkomst van het Lerend Netwerk LOB Eemland op 14 oktober 2010.

 

Donderdag 14 oktober was het weer zo ver, het lerend netwerk LOB Eemland organiseerde wederom een succesvolle miniconferentie. Dit keer stond de ouderbetrokkenheid bij de loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB) centraal. Wat is ouderbetrokkenheid? Wat zijn de ervaringen van de ouders zelf? Hoe kunnen we ouders meer betrekken bij wat we op school doen aan LOB? Wat is hierover al bekend, zijn er al voorbeelden van het betrekken van ouders in onze regio? En praktische aanknopingspunten waarmee ieder op de eigen school aan de slag kan!

 

Door presentaties van Wouter Schimmel (projectleider ICBA zoals ‘Kiezen op maat’ en Computron), ouders, decanen en een leerling stonden slb’ers, mentoren, docenten en decanen stil bij de mogelijkheid om ouders meer te betrekken bij de (studie)loopbaanbegeleiding van hun kind.

 

Wouter Schimmel ging in op de vraag of samenwerken met ouders bij LOB fictie is, of realiteit. Zijn presentatie is hier te vinden.

 

De actuele voorbeelden uit de regio kwamen van:

- Nicolette Mijnders, decaan bij het Vathorst College.

- Hubertine de Bekker, decaan bij het Vakcollege Amersfoort.

- Bianca de Graaf, ouder.

- Wendy en Daniël Kers, een onderdeel van hun onderzoek (okt. 2010) gaat over de ouderbetrokkenheid in de regio onder VMBO-TL scholen. klik hier voor de resultaten.

 

lnlob_ouderbetrokkenheid1  lnlob_ouderbetrokkenheid2  lnlob_ouderbetrokkenheid3